Його смак злегка пряний сподобається любителям гострої кухні. Каррі, імбир, кайенский перець і кмин чудово поєднуються. Після цього м’ясо птиці набуває красивого червонуватого кольору і додає бадьорості тарілкам. Це справжня насолода для смакових рецепторів.
Найпопулярнішим традиційним блюдом тандурі є курка тандурі. Цей рецепт передбачає маринування шматочків курки в йогурті і спеціях перед приготуванням в тандирі. У підсумку виходить маринад, який робить курку соковитою чудовий копчено-гострий смак.
Ця суміш має дуже насичений і тонкий смак, який особливо розкривається при варінні. Він не дуже гострий (менше, ніж порошок чилі або каррі, наприклад) і дуже ароматний. Так як тандир – це духовка, курку на сковороді не готуєш.
Тандурі на смак пряний і ароматний, з легким присмаком копчення через високу теплоємність тандира. Спеції, які використовуються в стравах тандурі, такі як кмин, коріандр, гарам масала та куркума, надають їм теплий, ароматний смак.
Склад сумішіСпеції для тандури
- перець
- кориця.
- Куркума.
- пажитник.
- Фенхель.
- паприка.
- Ароматні трави: чебрець, розмарин, лавровий лист.
Блюдо, що складається з шматочків м’яса, зокрема курки, маринованих, приправлених спеціями та приготовлених у тандирі.. (Індійська кухня.)