Вживати куркуму найкраще в осінньо-зимовий період курсом не менше 1,5-2 місяці (накопичувальний ефект). До того ж краще робити це в першій половині дня, з їжею або після їжі, але не натще!
Якщо регулярно вживати куркумін, можна, можливо знизити ризик та призупинити розвиток різних хвороб печінки. Це стосується неалкогольного гепатозу, куркума у цьому випадку уповільнює накопичення жиру. А також приправа допомагає при фіброзі та цирозі печінки.
Її вживання допомагає прокинутися, активізує роботу органів шлунково-кишкового тракту, сприяє виведенню зайвої рідини з міжклітинного простору. Сама по собі чиста вода вкрай корисна для організму, якщо додати до неї додаткові інгредієнти, цінність подібного напою зросте.