У Росії на прилавках магазинів найбільше сортів авокадо в наприкінці осені – початку зими.
Якщо місце біля плодоніжки підсохло і стало темним, значить, фрукт перезрів, а якщо при натисканні виступає сік, авокадо ідеально дозрілий. Якщо при струшуванні чується постукування, фрукт готовий до вживання. Оскільки після дозрівання кісточка легко відокремлюється від м'якоті.
«КОРОЛІВСЬКИЙ ЧОРНИЙ АВОКАДО» з Бірми та В'єтнаму. Цей сорт дуже схожий на гігантський хас: чорна щільна шкірка і незвичайна м'якоть. Форма ідеальної кулі та невелика кісточка, з цього сорту виходить найсмачніший і гарний гуакамоле, так як м'якоть має канарково-жовтий колір.
Стиглі авокадо Вибираючи авокадо для ролів, звертайте увагу на дві ознаки: м'якість та колір черешка. Тверді не має потрібного смаку і незручні у приготуванні, а черешок, що підгнив, означає зіпсованість. На дотик м'якоть має злегка проминатися пальцем. А колір під живцем має бути світло-зелений.