Банку має бути з матеріалу, який не пропускає вологу та запахи: порцеляна, кераміка, скло. Бляшані можуть передати йому присмак металу. Якщо у вас є кілька розсипних сортів зручно використовувати ємності з полями для підпису.

Найкраще зберігати листя у фарфорових ємностях із щільно прилеглою кришкою. Вони зберігають чай у сухості, не пропускають світло і бережуть від попадання сторонніх запахів. У скляних ємностях чай зберігати можна в темному місці – наприклад, у кухонній шафі.

«Не можна зберігати чай у пластиковій банці, папері або целофані, оскільки вони, як правило, не герметичні і можуть надавати чаю специфічний запах. Холодильник – також не місце для зберігання чаю. Ідеальна для пакування та зберігання чаю – фарфоровий та скляний посуд, меншою мірою – фольга.