Сік (ст. л.) Лимонний сік виходить із свіжого цілого лимона (4 столові ложки = ¼ склянки).

СКІЛЬКИ СОКУ ВИТРАЧАЄТЬСЯ З 1 КГ ПЛОДІВ

Яблука600-650 мл
Грейпфрут300-350 мл
Морква550-600 мл
Томати700-750 мл
Лимон450-500 мл

•25-Jun-2021

Тому що лимони можуть мати різну кислотність, різний об'єм шкірки та м'якоті. Але приблизна пропорція така: сік, видавлений з одного середнього лимонавідповідає 5-6 г кристалічної лимонної кислоти. 5 грамів – це одна чайна ложка сухої речовини.

Наколоти вилкою неглибоко шкірку лимона у 5-6 місцях. Воду нагріти до 70 ° С і опустити лимон миску з водою на 1 хвилину. Вийняти лимон і прокатати його кухонною дошкою, натискаючи на нього долонею так, щоб форма лимона трохи деформувалася. Розрізати лимон навпіл.