Сік (ст. л.) Лимонний сік виходить із свіжого цілого лимона (4 столові ложки = ¼ склянки).
СКІЛЬКИ СОКУ ВИТРАЧАЄТЬСЯ З 1 КГ ПЛОДІВ
Яблука | 600-650 мл |
---|---|
Грейпфрут | 300-350 мл |
Морква | 550-600 мл |
Томати | 700-750 мл |
Лимон | 450-500 мл |
•25-Jun-2021
Тому що лимони можуть мати різну кислотність, різний об'єм шкірки та м'якоті. Але приблизна пропорція така: сік, видавлений з одного середнього лимонавідповідає 5-6 г кристалічної лимонної кислоти. 5 грамів – це одна чайна ложка сухої речовини.
Наколоти вилкою неглибоко шкірку лимона у 5-6 місцях. Воду нагріти до 70 ° С і опустити лимон миску з водою на 1 хвилину. Вийняти лимон і прокатати його кухонною дошкою, натискаючи на нього долонею так, щоб форма лимона трохи деформувалася. Розрізати лимон навпіл.