Квасолю варять на повільному вогні, заливаючи холодною водою. Важливо видаляти піну, що утворюється під час кипіння води. Для полегшення приготування бобових можна додати у воду соду: у цьому випадку вони швидше стануть м'якшими, не змінюючи своїх смакових якостей.Feb 9, 2016
Саме сода руйнує мікротріщинки, які є на шкірці квасолі, після чого вода швидше проникає усередину. Така подвійна хитрість заощадить 10 годин вашого часу. Отже, залийте квасоля окропом і додайте соду – вже за 2 години квасоля набухне вдвічі.
Іншим інгредієнтом, який сприяє швидкому розварюванню бобових, є харчова сода. Через 10-15 хвилин після закипання гороху додайте в каструлю соду із розрахунку половину чайної ложки на 2 літри рідини.
Соду можна використовувати під час варінняякщо не додавали її під час замочування. Отже, замочені боби поміщаємо у каструлю. Води – у 3 рази більше, ніж обсяг бобів.