Риба корисна для здоров’я. Але занадто багато ніколи не буває добре. Дослідники виявили, що люди, які щодня їдять рибу (43 грами на день), мають трохи більше шансів захворіти на рак шкіри.. Це може бути пов’язано з важкими металами в рибі, такими як ртуть і миш’як.

Надлишок їжі в акваріумі буде гнити. Тропічні риби можуть захворіти, а вода сильно забруднюється. Деякі люди думають, що риби завжди голодні, тому що вони просять їжу. Однак це умовна поведінка риби типу «собаки Павлова».

Поки люди не їдять більше риби, особливо великих видів. Уникайте надмірного споживання хижа риба, така як акула, риба-меч, королівська скумбрія та консервований тунець, через накопичення ртуті в цих видах риб. Вагітним жінкам і маленьким дітям слід бути обережними з цими видами риб.

Яка рекомендована кількість риби? Вища рада охорони здоров’я рекомендує дорослим: один-два рази на тиждень їжте рибу або молюсків, включаючи жирну рибу. Розрізняються за типом і походженням. Порція 100 г вареної риби відповідає приблизно 120-130 г зваженої сирої риби.

Вони містять такі мінерали, як йод, фосфор і селен. Омар, наприклад, також має високі оцінки за індексом вітаміну B1, хоча і жирний риба знову дуже багатий на вітамін D, B2 і вітамін A. Він також містить риба природні білки та здорові жири, незамінні для вас речовини тіло.