Простіше кажучи, К'янті – це область в центральній італійській області Тоскана. Це не певний вид винограду, а регіон, який неймовірно прославився висококислотні харчові вина на основі санджовезе

санджовезе

Санджовезе є червоний італійський винний сорт винограду що походить від латинського sanguis Jovis, «кров Юпітера». Санджовезе. виноград (Vitis)

https://en.wikipedia.org › wiki › Санджовезе

виноград.

К'янті, як правило, є середньо-висока кислотність і середні дубильні речовини. К'янті базового рівня часто характеризується своїми соковитими фруктовими нотами вишні, сливи та малини, і може варіюватися від простих вин, що наближаються до рівня К'янті Класіко.

Однак успіх К'янті довів його загибель. У 1970-х роках високий попит призвів до різкого зростання насаджень виноградників. Правила, які дозволяли або навіть вимагали неякісного винограду, сприяли перевиробництву та недобору вин. Ціни та репутація регіону різко впали, з чим багато виробників досі борються.

К'янті ділиться на сім підзон, найвідомішою (і, можливо, найкращою) з них є К'янті Класіко. Базові вина К’янті (з позначенням annata), як правило, хрусткі, свіжі та прості, створені для пиття зараз. У міру того, як ви піднімаєтеся по піраміді старіння, вина набувають глибини та складності.

К'янті має легку консистенцію з унікальним пікантним смаком, помітними танінами та достатньою кількістю кислинки. Загальні смакові ноти, пов'язані з К'янті, включають терпка вишня, бальзамічний оцет, сушені трави, дим, дичина.

К'янті Класіко – це а сухе, червоне вино виготовляється лише в певній частині Тоскани в центральній Італії. Ось як переконатися, що ви отримуєте реальну пропозицію. Зокрема, у центральній Тоскані, на охолоджених гірським повітрям пагорбах між Сієною та Флоренцією біля Монті К’янті.