Яблучний джем містить вітаміни групи В, А, С, мінеральні сполуки, пектин, бета-каротин. Продукт допомагає боротися з анемією та простудними захворюваннями, зміцнює імунітет, підтримує роботу серця.
У ньому багато вітаміну С, фолієвої кислоти та мінеральних речовин. Суничні джеми відмінно підійдуть для профілактики різних захворювань кишківника, і будуть корисні людям, які страждають на недокрів'я. Суниця насичена вітамінами А, РР, групи В та рослинними антибіотиками, які також присутні у джемі.
Яблучне варення містить безліч вітамінів, наприклад, вітаміни груп B, E, А і K. Пектин, яким багаті ці плоди, сприяє виведенню холестерину з організму. Ласощі будуть корисним при захворюваннях серцево-судинної системи – воно є добрим джерелом заліза та калію.
Джем – це желеподібний продукт, що отримується шляхом уварювання фруктів та ягід із цукром чи медом. Виходить густий десерт, у якому плоди та ягоди можуть розваритися повністю. Густі ласощі дуже зручно намазувати на хліб або застосовувати як начинку при випіканні здобних виробів.