Рибу за допомогою транспортуючого пристрою переміщують у ванні з водою (температура не вище 20°С), під пристроєм, що душить або при послідовному зрошенні і зануренні. Методом зрошення краще розморожувати дрібну рибу.

Рибу правильно розморожувати у холодильнику, а потім при кімнатній температурі. Допускається (але небажано) розморожувати рибу в воді. Відтавати рибу краще у воді кімнатної температури. Тривалість відтавання (від 1,5 до 4 годин) залежить від розміру риби та температури води.

Розморожування риби можна здійснювати трьома способами:

  1. на повітрі за кімнатної температури рибу укладають на столи або стелажі в заготовочному цеху та витримують від 4 до 10 годин залежно від розміру риби. …
  2. у воді за температури 15 °С відтають дрібну рибу 2-2,5 години, велику – 4-5 годин.

Кращий спосіб розморожування будь-якого виду риби або рибного продукту – це розморожування в мікрохвильовій печі. Використовувати цей метод можна і для цілих тушок, і для фаршу, і для філе.