За цвітом це м'ясо схоже на яловичину, воно має темно-червоний відтінок на поверхні та вишневий – на зрізімайже без жирових прошарків. Колір м'яса пов'язаний з наявністю особливого фарбуючого пігменту, концентрація якого залежить від віку страуса — чим він старший, тим м'ясо темніше.
М'ясо темно-червоне, низької жирності, поживно аналогічно м'ясу іншого птаха, але на смак нагадує нежирну яловичину чи телятину. М'ясо страуса часто маринують у гастрономії.
М'ясо Страуса вважається дієтичним продуктом, філе містить трохи більше одного відсотка жиру, має низький вміст холестерину і високий вміст білка. Більшість інших видів м'яса Низький вміст жиру призводить до його жорсткості.
При цьому ресторани не купують страусине м'ясо через високу ціну (1,5-2 тис. руб./кг) та непопулярності у споживача.