Пікша є рибою сімейства тріскових. Незважаючи на свої подібності з тріскою – зграйність та проживання біля дна, пікша дуже сильно відрізняється зовні і на смак. Вона має дуже сильний смак та запах йоду.

Іноді, щоб позбутися запаху тини, досить просто промити рибу під проточною водою. Якщо збираєтесь рибу смажити, є такий спосіб: молоко змішайте у пропорції 2:1 з водою, злегка підсоліть, залийте цим розчином очищену рибу – Філе зі шкірою або стейк, і потримайте 8-10 годин у холодильнику.

Покладіть рибу у крижану воду та залиште на 4-5 хвилин; додайте в холодну воду кілька крапель оцту чи горілки. Вони теж чудово поглинають сторонні запахи.

Продукти, що поглинають запахи

  1. На шкірі рибних запах швидко забирається скибочками лимона.
  2. Рибний дух добре видаляється оцтом.
  3. З різних поверхонь запахи від риби забираються пивом, яким протирається кухонний посуд.
  4. У роті від запаху можна позбутися свіжої петрушки.