Пікша є рибою сімейства тріскових. Незважаючи на свої подібності з тріскою – зграйність та проживання біля дна, пікша дуже сильно відрізняється зовні і на смак. Вона має дуже сильний смак та запах йоду.
Іноді, щоб позбутися запаху тини, досить просто промити рибу під проточною водою. Якщо збираєтесь рибу смажити, є такий спосіб: молоко змішайте у пропорції 2:1 з водою, злегка підсоліть, залийте цим розчином очищену рибу – Філе зі шкірою або стейк, і потримайте 8-10 годин у холодильнику.
Покладіть рибу у крижану воду та залиште на 4-5 хвилин; додайте в холодну воду кілька крапель оцту чи горілки. Вони теж чудово поглинають сторонні запахи.
Продукти, що поглинають запахи
- На шкірі рибних запах швидко забирається скибочками лимона.
- Рибний дух добре видаляється оцтом.
- З різних поверхонь запахи від риби забираються пивом, яким протирається кухонний посуд.
- У роті від запаху можна позбутися свіжої петрушки.