Найбільш крохмалистий овоч картоплякрохмаль може становити до 25% від загальної маси бульби. Крім картоплі до крохмалистих овочів відносять кукурудзу, моркву, буряк, кабачки, корінь селери, гарбуз, топінамбур, редьку та редис.Aug 13, 2021
Крохмаль міститься у більшості продуктів харчування, головними з яких є зернові культури (пшениця, рис, кукурудза), борошняні продукти, бобові, овочі-коренеплоди (картопля), із фруктів — банан.
Овочі, що не мають крохмалю: цибуля, огірок, корнішон, бруква, ревінь, червона капуста, салат-латук, брюссельська капуста, помідори, крес-салат, кріп, баклажан, цвітна капуста, броколі, морква, шніт-цибуля, кульбаба, кропива, цибуля щавель.
До крохмалистим овочам відносяться картопля, свіжа кукурудза та зелений горошок, батат, ямс та пастернак. До бобових відносяться квасоля, горох, соєві боби та вироби із сої, сочевиця, маш, нут та інші боби. Бобові відрізняються від інших крохмалистих тим, що у них багато білка.