Більшість складаних ножів, ножі для полювання та туризму – кут від 25-ти до 35-ти градусів; Ножі-кукри, ножі-мачете, сапки для м'яса – кут від 35 до 45 градусів; Універсальні сокири, теслярські сокири, сокири-колуни – кут від 50 градусів і вище. May 13, 2016
20-25 градусів: універсальні кухарські та шеф-кухарські ножі; 25-35 градусів: мисливські та туристичні ножі, універсальні робочі ножі, складані ножі; 30-45 градусів: мачете, тесаки мисливські, бойові ножі та ножі для виживання, мисливські кинджали; 45 і більше градусів: важкий інструмент, що рубає, сокири.
Від 20 ° до 25 ° – кухарські ножі різного профілю. Від 22 ° до 30 ° – мисливські, похідні та туристичні ножі. Від 25 ° до 40 ° – ножі обробні та для важких робіт.
Важливо знати, що традиційний кут заточування європейських ножів – 20 градусів, а японських – Зазвичай 15 градусів.