Нарешті, однакова обробка консервантів: ми використовуємо чистого свіжовичавленого лимонного соку який відіграє роль природного консерванту: він знижує pH сиропу та природним чином запобігає росту бактерій.
Простий сироп може зберігатися досить довго. Зберігаючи його в холодильнику в герметичному контейнері, це може бути добре протягом двох місяців.
Деякі олії, наприклад кокосове, оливкове і кунжутне масло, мають антимікробні властивості, які можуть діяти як природні консерванти в харчових продуктах. Ці олії містять високий рівень фенольних сполук, які мають антибактеріальні та антиоксидантні властивості.
Харчова сода також є союзником ваших букетів. Додавши одну-дві щіпки бікарбонату у воду квітів, вони зберігатимуться до десяти днів, не в'янучи. Нарешті, остання порада: додайте кілька крапель відбілювача з чайною ложкою цукру.
Серед хімічних консервантів ви знайдете, наприклад, лактат калію, нітрит калію, лимонну кислоту або навіть сорбат калію. У натуральних харчових продуктах ви знайдете консерванти оцту, цукру і солі.
Спирт як консервант Спирт – відмінний консервант. Застосування алкоголю дозволяє знизити або повністю виключити цукор в сиропах (при заміні всього цукру спиртом препарат змінює назву і називається тоніком).