Правильне харчування при захворюваннях печінки
Група харчування | рекомендований |
---|---|
Хліб і хлібобулочні вироби | Булочки, сухарі, хрусткі хлібці, мішанки, цільнозерновий хліб, проста дріжджова випічка, бісквітні коржі |
Страви з яєць | Переварені яйця в стравах, розсипчаста яєчня, некруті яйця |
Здоровий і смачний сніданок, корисний для людей із жировою печінкою, може бути Вівсяні мюслі зі свіжими ягодами та натуральним йогуртом бути.
Щодня допускається три столові ложки. Ви також можете їсти вершкове масло без вагань. Слід уникати сала, пальмового жиру, соняшникової та сафлорової олії. Щоб підтримувати роботу печінки, ви повинні їсти овочі регулярно – в ідеалі тричі на день.
Виберіть Цільнозерновий хліб і макарони, а також цільні зерна, такі як коричневий рис і вівсянка, які містять більше клітковини. Смажені та оброблені продукти: вони багаті нездоровими жирами та калоріями, сприяють ожирінню та погіршують жирову хворобу печінки.
Для правильної дієти, корисної для печінки, вам слід шукати такі продукти: житнє, вівсяне борошно, пшеничний хліб, цільнозернові пластівці, цільнозернові бублики, макарони, кукурудзяні коржі та коричневий рис. Інший спосіб включити цільні зерна у свій раціон: вибирайте булгур або кіноа замість кускусу.