Столова вилка – вилка для вашого обіду. Десертна вилка – трохи менша, для перших страв, десертів або сніданку. За розміром він добре поєднується з дещо меншою тарілкою. Вилка для торта – тризуба вилка для випічки.
Виделки є невід’ємною частиною наборів столових приборів, кожна з яких розроблена для певного призначення. Від звичайної столової вилки до більш спеціалізованих видів, таких як десертні та сервірувальні , кожен стиль відіграє унікальну роль у обіді та сервіруванні.
Більшість вилок мають три або чотири зубці, які злегка вигнуті. Це дозволяє проколювати їжу виделкою, а також зачерпувати виделкою.
Вилка для устриць. Ця компактна вилка незамінна при подачі цих морепродуктів і оснащена трьома тонкими загостреними зубцями. Цей тип був створений, щоб спростити їжу устриць і подібних молюсків, щоб м'ясо можна було відокремити від панцира.
Чому різні вилки мають різну кількість зубців? Є більше 35 різні види вилок, кожна з яких має два, три або чотири зубці.