Навіть якщо ми звикли думати, що єдиний мінус цибулі — її специфічний запах і смак, а користь — незаперечна, це не зовсім так. Гіркий овоч серед рекордсменів за змістом цукру (майже 6 г на 100 г), хоча поряд корисних властивостей теж має.

Також експерт перерахувала продукти, в яких цукру майже ні. У тому числі опинилися овочі, саме огірки, селера, солодкий перець, баклажани і кабачки. До цього ж списку потрапили ягоди, точніше малина та полуниця, а також фрукти: зелені яблука, помело, грейпфрут, несолодкі груші та сливи.

Усе фрукти містять прості цукру (глюкоза, Фруктоза, сахароза). Наприклад, у яблуках та грушах міститься більше фруктози (до 5 г) та менше глюкози (До 2 г). А ось у вишні, черешні, винограді – навпаки, більше глюкози (До 5-7 г) і менше фруктози. Присутня в ягодах та фруктах і сахароза (глюкоза + Фруктоза).