Розсіл – це розчинприродна (море, океан, лагуна) або штучна солона вода. Використовується для розсолу, процесу консервування їжі, який здійснюється переважно перед гарячим копченням.16 січня 2024 р.

Морська та дощова вода містить мікроорганізми та забруднювачі, які можуть зашкодити бродінню. Підсумовуючи, поки вода придатна для пиття, її можна використовувати для бродіння!

Суміш води і солі, розсіл все частіше використовується на швейцарських кухнях, зокрема для маринування м’яса.

Вибирайте сіль без добавок або йоду, єдиний інгредієнт, який вказано на продукті, має бути «сіль». Яку воду вибрати для лактоферментації? Ви можете використовувати відфільтровану або кип’ячену водопровідну воду, потім дайте їй охолонути до кімнатної температури протягом двох годин.

Для універсального розсолу дієве правило: ¼ склянки кошерної солі та ¼ склянки цукру на кожен літр води .

Бутильована вода можна використовувати для бродіння. Джерельна вода, зокрема, містить мінерали, корисні для певних процесів бродіння, таких як водний кефір. Однак, якщо у вас є доступ до іншого джерела питної води, ми не рекомендуємо купувати воду в пляшках.