Під час витримки віскі набуває смаку, аромату, кольору. Напій насичується дубильними речовинами та ароматичними компонентами. Гурмани вважають, що найбагатшими смаковими якостями має віскі, витриманий у бочках після іспанського хересу.Apr 20, 2019

Свої смакові характеристики міцний напій набуває у процесі виробництва, а його смак повністю залежить від технології виготовлення сировини, що використовується (у тому числі і дріжджів), типу дубових бочок, в яких витримується віскі, і навіть кліматичних умов місця, де його виробляють.

Витримка залежить від бочки Терміни називаються різні, впливає ними спосіб виробництва. Незмінним залишається лише одне правило: чим довше напій зберігається в бочці, тим сильніше змінюється його смак – стає колоритним, насиченим. Якщо ж віскі знаходиться в іншій тарі, той час ніяк не відбивається на якості.

трьох років Для виготовлення цього унікального продукту задіяні процедури складання, перегонки та витримки у дубових бочках. Середня витримка віскі не повинна бути менше трьох років, при цьому вміст спирту в напої становить 40-50% (але є окремі сорти міцністю 60%).