Кристал із цукру, процес виготовлення Зразкове співвідношення води та цукру буде 1:3. Зніміть сироп із вогню і дайте трохи охолонути. Помістіть у нього затравку. Бажано, щоб розчин із затравкою не остигав швидко – це викликає зростання кристалів неправильної форми.

У ємність налити дистильовану воду і насипати сіль. Сіль необхідно сипати доти, поки перемішування стане викликати труднощі. Отриману суміш поставити на водяну баню та дочекатися повного розчинення солі в воді. Процідити розчин через фільтрувальний папір або серветку у підготовлену банку.

Підсумкове співвідношення цукру до води 2,5 до 1. Акуратно опустити шпажки в сироп, розлитий по склянках щоб шпажка не торкалася дна і стінок, закріпивши зверху прищіпкою, поставити в тепле місце. І… набравшись терпіння почекати тиждень поки кристали виростуть.