Жовток з високою часткою ймовірності залишиться цілим, якщо розбивати яйце у тій зоні, яка розташовується ближче до тупого кінця. Крім того, потрібно правильно тримати продукт: не пальцями, а долонею. Також слід пам'ятати, що яйце не повинно витікати з великої висоти.
Опускайте яйце в киплячу воду Але в цьому випадку білок нагрівається повільніше і встигає прилипнути до оболонки, що знаходиться під шкаралупою. Щоб яйця легше чистилися, кладіть їх уже в киплячу воду, а коли вода знову почне вирувати і кипіти, зменшіть вогонь і варіть яйце ще 10-12 хвилин.
Шкаралупа складається із кальцію. Шкаралупа пориста, через неї проходить повітря всередину яйця, це необхідно для розвитку курча. На поверхні середньої яєчної шкаралупи 17000 крихітних пір. Шкаралупа захищає вміст яйця від механічних пошкоджень, мікробного зараження та випаровування вологи.