Нерідко лимонне сорго додають у овочеві та рибні супи. Воно чудово поєднується з часником, кинзою, перцем чилі, його додають у страви з креветок, приправляють яловичину та баранину. Часто його використовують у карі та салатах. І свіже, і лимонне сушене сорго з готових страв перед подачею потрібно обов'язково витягувати.
нарізати стебла рослину лемонграс тонкими кільцями до 5 мм (або взяти чайну ложку сушеного листя) і покласти їх у чайник для заварювання; залити водою 80-90 градусів; наполягати протягом 5-15 хвилин. Пити напій слід гарячим чи охолодженим.
Сушені стебла перед вживанням розмочують. Лимонна трава особливо популярна на кухні Південно-Східної Азії, особливо тайської та в'єтнамської. Там її додають у каррі, супи, рибу, м'ясо та морепродукти, а також у різні напої, наприклад, чай.
ЛемонграсКрім насичення організму корисними мікроелементами та комплексом вітамінів, виводить токсини, сприяє омолодженню організму. Регулярне споживання лемонграсу покращує пам'ять, допомагає уникнути симптомів перевтоми, подолати безсоння.