Основними стравами були різдвяний хліб (сочень), сочиво та рисова каша – кутя. Обов'язково подавали горіхи, мед, сухофрукти, ягідні напої. Господині готували непарну кількість страв або рівно 12 – за кількістю місяців на рік. З язичницьких часів збереглася традиція запрошувати до різдвяної трапези душі предків.

Як почали святкувати Різдво?

Згідно з професором М. Н. Скабаллановичем, вперше свято Різдва Христового було відокремлено від свята Хрещення в Римській церкві у першій половині IV століття. 25 грудня як день народження Христа у Віфлеємі Юдейському вперше згадує римський Хронограф 354 року, що ґрунтується на календарі, що сходить до 336 року. Збережена копіяПохожі

Хто придумав святкувати Різдво 7 січня?

Згідно з історичними фактами, вперше святкування Різдва затвердило Папа римський Юлій I – 25 грудня 337 року. Збережена копія