Набираємо в глибокий посуд води, наливаємо невелику кількість вина у бульбашку, і затискаємо шийку пальцем. Опускаємо його у воду, перевертаємо і прибираємо палець з шийки. Якщо напій поєднується з водою, це не натуральне вино. Якщо ж напій майже не витікає, вітаємо перед вами благородний напій!
Винолюбам-початківцям варто перший час звертати увагу на односортові вина, в ідеалі, з міжнародних сортів винограду та відомих країн – наприклад, Шардоне, Совіньйон Блан, Каберне Совіньйон і т. д. Залежно від сорту винограду та кольору вина, в ароматі будуть переважати різні тони.
Класика питань про вина – їх поєднання з тими чи іншими стравами та закусками, тобто «до якої страви підійде чи інше вино». Консультант зобов'язаний знати основи гастрономії, хоч би мінімальні; наприклад, у продавця можна поцікавитися, яке вино підходить до м'яса, птиці, риби, страв з тими чи іншими соусами.