Органи смаку ссавців представлені смаковими цибулинами, або сосочками, які розташовані на слизових оболонках язика, твердого піднебіння, а також глотки та надгортанника та містять рецептори смаку (хеморецептори).
Смак – Один з видів хеморецепції; відчуття, що виникає при дії різних речовин переважно на рецептори смаку (Розташовані на смакових цибулинах язика, а також задньої стінки глотки, м'якого піднебіння, мигдалики, надгортанника).
Сприйняття смаку та запаху доповнюють один одного, даючи цілісне уявлення про вид та якість їжі. Обидва аналізатора пов'язані з центром слиновиділення довгастого мозку та беруть участь у харчових реакціях організму.
Смакові рецептори – Рецепторні смакові клітини є хеморецепторами, тобто чутливі до хімічних речовин.