У кулінарії меланжем називають суміш білка та жовтка курячих яєць.21-Dec-2020

Меланж, також яєчний меланж (фр. mélange – «суміш») – Яєчний напівфабрикат, суміш яєчних білків і жовтків у співвідношенні, близькому до природного. Яєчну масу, що складається окремо з жовтків або білків, іноді називають "однорідним меланжем". Поставляється у вигляді заморожених брикетів або герметичній упаковці.

Льєзон (фр. liaison «зв'язок, з'єднання») — рідкий суміш яєць, молока (або вершків) та води або жовтків та вершків (для білих соусів); забезпечує зв'язок харчового продукту.

Льєзон (фр. liaison «зв'язок», «з'єднання») — рідка суміш яєць і молока (або вершків) та води. Льєзон забезпечує зв'язку харчового продукту, в нього занурюють м'ясо та напівфабрикати, перед тим як опустити в паніровку. Льєзон допомагає сухарям краще «прилипнути» до страви.