Виноробство – технологічний процес виготовлення вина з винограду, а також інших плодів і ягід.

Ферментація (або бродіння) – це хімічна реакція за участю мікроорганізмів, основний етап у виробництві вина. Під час нього відбувається розкладання фруктового цукру на вуглекислий газ та алкоголь під впливом дріжджів.

Перетворення винограду в вино – природний процес. Коли за ним спостерігає фахівець, процес називають вініфікацією.

Виробництво білого столового вина включає в себе: Підготовка ягід – відокремлення їх від грон, дроблення.Технологія виробництва червоних вин передбачає такі етапи:

  • Збір винограду.
  • Дроблення ягід та відокремлення їх від мезги.
  • Бродіння сусла при температурі 26-300, що супроводжується частим перемішуванням.

Oct 11, 2019