Виноробство – технологічний процес виготовлення вина з винограду, а також інших плодів і ягід.
Ферментація (або бродіння) – це хімічна реакція за участю мікроорганізмів, основний етап у виробництві вина. Під час нього відбувається розкладання фруктового цукру на вуглекислий газ та алкоголь під впливом дріжджів.
— Перетворення винограду в вино – природний процес. Коли за ним спостерігає фахівець, процес називають вініфікацією.
Виробництво білого столового вина включає в себе: Підготовка ягід – відокремлення їх від грон, дроблення.Технологія виробництва червоних вин передбачає такі етапи:
- Збір винограду.
- Дроблення ягід та відокремлення їх від мезги.
- Бродіння сусла при температурі 26-300, що супроводжується частим перемішуванням.
Oct 11, 2019