Баобаб великі, схожі на стручки, плоди іноді називають «мавпячим хлібом» або «тартарним кремом».
Рід названий на честь французького ботаніка та мандрівника Мішеля Адансона, який докладно описав баобаб (Adansonia digitata). Іноді назва «баобаб» Використовується по відношенню до всіх видів адансоній. Іноді баобаб називають "мавпячим хлібним деревом", так як м'якоть його плодів надзвичайно приваблює мавп.
Баобаб має протизапальні, жарознижувальні, знеболювальні, протимікробні, противірусні та протидіарейні властивості; крім того, його можна використовувати навіть як протиотруту від отруєння.
З м'якоті баобаба роблять лимонад. Ще один бонус від дерева – це масло з нього плодів. Така вичавка містить незамінні жирні кислоти, вітаміни A, D, E та рідкісний вітамін F. Застосовується в косметології.