Як зробити жуйку без соку та желатину Перше, що потрібно, – це розігріти масу для жуйки на водяній бані. Потім, не знімаючи з вогню, додати сироп та цукрову пудру до загусання. Залишки пудри висипати на дошку. На пудру викласти масу і добре її обваляти.
Можна, можливо замінити жувальну гумку натуральними компонентами, наприклад прополісом, забрусом (продуктом бджільництва), комбінацією проростків пшениці і жита, можна використовувати смоли модрини, живицю (кедрову смолу) або інших дерев хвойних порід, листя м'яти та інші натуральні компоненти.
Жувальна гумка виготовляється з гумової основи (синтетичних каучуків), ароматизаторів, підсолоджувачів та інших наповнювачів. Склад може відрізнятися залежно від марки. Для надання жувальній гумці текстури використовується тальк та карбонат кальцію, для збільшення терміну придатності додають консерванти.