Перед вживанням горщики миють рідким засобом для миття посуду. Дротова мочалка і грубий йорж можуть подряпати горщик. Тому краще використовувати для очищення глиняного горщика м'яку губку. Зберігати горщики потрібно завжди відкритими – щоб уникнути появи неприємного важкого запаху.Feb 12, 2013

– Перед початком роботи замочіть горщики у холодній воді мінімум на 1 годину. Це необхідно для того, щоб посуд увібрав у себе якнайбільше вологи і потім не «забирав» її у страви в процесі приготування.

Також, глиняні горщики без глазурі прийнято гартувати після використання, щоб уникнути виникнення цвілі та неприємного запаху. Адже частки їжі можуть застрягти у пористих стінках глиняного горщика. Після приготування їжі горщик необхідно промити. Мити глиняний посуд без глазурі можна, можливо за допомогою жорсткої губки.

Перед першим використанням можна замочити горщик або казан у прохолодній воді з-під крана. Вода повинна покривати глиняний виріб цілком. Щоб глина добре просочилася водою, залиште глиняний горщик або інший глиняний посуд у воді на годину.