на вугільний гриль Розігрійте вугілля за допомогою стартера для вугілля (швидке розпалювання). Потім висипте вугілля в гриль і розмістіть короб для копчення прямо на вугіллі для швидкого появи димка, що підходить для курки або риби. Для тривалого копчення розмістіть велику тріску або бруски прямо на вугіллі.

Гриль прогріваємо, яке решітки протираємо маслом чи салом, щоб рибка не пристала. Натираємо рибу травами і викладаємо на ґрати, закриваємо кришку коптильні. Коптити рибу вагою 1 кг потрібно близько 1 години, вагою 500 г – від 15 хвилин до півгодини. Готуємо за температури 110-130 градусів.

Копчення

  1. Перед укладанням у коптильню потрібно розвести вогонь. Найзручніший варіант — багаття в мангале. …
  2. Після того, як багаття трохи прогорить, коптильню встановлюють над ним та нагрівають до температури 250 °C.
  3. Потім курку поміщають у коптильну камеру вниз грудкою і коптять протягом 4 годин.

Dec 20, 2017