Насіння томату замочують за 1-2 тижні до сівби або безпосередньо перед посівом або пророщуванням. Якщо замочувати безпосередньо перед пророщуванням або посівом, то найкраще в фазі Місяця, що росте.
Замочування насіння томата перед посадкою Насіння помідорів замочують для їх дезінфекції, підвищення схожості та рівномірності сходів, а також збільшення врожайності. Надії на добрий урожай помідорів виправдаються лише в тому випадку, якщо насіння томату були обрані правильно.
Час замочування насіння залежить від культури, що вирощується. Наприклад, насіння кропу, цибулі, петрушки та моркви замочують 48 годин; насіння кабачків, буряків, огірків, кавуна, капусти, томатів – 17-18 годин; а ось горох і квасоля достатньо замочувати 12-15 годин.
Процедура замочування насіння у воді, стимулятор росту (природному або з магазину) дозволяє набагато раніше отримати сходи.Основні правила замочування насіння
- насіння кропу, цибулі, петрушки та моркви – 48 годин,
- насіння кабачків, буряків, огірків, кавуна, капусти, томатів – 17-18 годин,
- насіння гороху, квасолі – 12-15 годин.