Молозиво зазвичай виробляється протягом двох днів після пологів. Молоко, яке виробляється і слідує відразу після молозива, називається ПРОМІЖНИМ МОЛОКОМ. У цьому молоці міститься більше калорій, ніж у молозиві, і воно багате жирами, лактозою та водорозчинними вітамінами.

Молозиво виробляється всього кілька днів, але робить неоціненний внесок у розвиток малюка протягом перших 12 місяців, а отримана користь залишається з ним на все життя.

Молозиво – секрет молочних залоз, що виробляється під час вагітності та перші 3–5 днів після пологів (До приходу молока). Це насичена густа рідина від світло-жовтого до апельсинового кольору.

У момент приходу молока груди наливаються, з'являється відчуття розпирання, вони стають дуже чутливими, іноді на межі хворобливості. Це відбувається не тільки за рахунок притоку молока, але й за рахунок додаткових крові та рідини, що готують груди до годівлі.