Термін придатності насіння редиски, капусти, ріпи, редьки, томатів та буряків від 4 до 5 років. Насіння моркви, баклажанів та салату не втратить своїх якостей 3-4 роки. Насіння солодкого перцю придатне протягом 2-3 років. Такий же термін придатності у насіння петрушки, цибулі, кропу та щавлю.Jan 31, 2018

Насіння виймають заздалегідь (за місяць до посіву) і витримують при температурі 20-30 ° С, помістивши пакетики з насінням в поліетиленовий пакет, щоб уникнути висихання. Якщо хочете продовжити термін зберігання тут потрібно спеціальні, темні приміщення, з температурою повітря до +10 С.

За словами фахівця, протягом терміну придатності виробники гарантують, що насіння точно зійдуть. Після закінчення результат буде складно передбачити, але садити все одно можна, можливо. Сюрпризи можливі до закінчення терміну придатності насіння.

Законодавством РФ встановлено регламент терміну придатності покупного насіння: трохи більше 3-х років. На тривалість збереження посівних властивостей, особливо енергії проростання (дружності сходів) значно впливає підготовка матеріалу перед закладкою на зберігання.