Оскільки в млинцевому тісті використовуються яйця, готувати його слід максимально свіжим. Також напередодні можна приготувати млинцеве тісто Зберігайте в герметичному контейнері в холодильнику до готовності до використання. Потім тісто для млинців слід спекти наступного дня.
Хоча класичне млинцеве тісто завжди містить яйця і молоко, це зменшує термін його зберігання. Інгредієнти, однак, це борошно та цукор. Щоб не нашкодити здоров'ю, використовуйте тільки млинцеве тісто максимум 1-2 дні в холодильнику зберігати.
Мережі клейковини в борошні потрібен деякий час, щоб утворитись і тим самим надати тісту стабільності. Рекомендовано дати тісту відпочити півгодини, бажано в холодильнику. Виняток: якщо ви додаєте в тісто розпушувач, його потрібно обробити відразу – без часу на відпочинок.
A – Найкраще приготувати тісто і залишити його близько 30 хвилин відпочити перед випіканням. Це дозволяє борошну ввібрати рідину, і млинці стають більш пухкими і повітряними. В – Чому пахта? Кислотність сколотини вступає в реакцію з розпушувачами і робить ваші млинці ще більш пухкими.
Якщо хочеться напекти гарних млинців , моя найкраща порада, яку ви можете дати, це зробити тісто напередодні ввечері . Це дозволяє клейковині в тісті розслабитися (і млинці стають більш пухкими), а також заощаджує вам масу часу (і прибирання) вранці. Це справді досить простий процес.
Мені було б цікаво дізнатися, скільки можна зберігати тісто в холодильнику. Через яйця небезпечно залишати їх на сніданок наступного ранку? Привіт Христина, 1-2 дні Їх можна сміливо зберігати в холодильнику, загорнувши в побутову фольгу.