Кокосова вода – рідкий ендосперм молодих плодів кокосової пальми. У міру дозрівання плода і попадання в ендосперм крапель олії, що виділяються копрою, рідина густіє і твердне.
Щоденне вживання кокосової рідини знижує ризик виникнення інфарктів, інсультів, і навіть атеросклерозу за рахунок нормалізації кровообігу та зниження можливого утворення тромбів. Також, що дуже важливо, цей напій знижує рівень холестерину в організмі людини. Цьому сприяють вітаміни групи У.
Прес-секретар товариства дієтологів Великобританії, дієтолог Sophie Claessens заявила, що кокосова вода – дорогий і зовсім необов'язковий до вживання напій, тому що ті ж поживні речовини та електроліти можна, можливо отримати із соку, молока або з банана, запиваючи його звичайною водою.
Не рекомендується вживати воду коричневих кокосів, так як всі корисні речовини у процесі дозрівання передаються м'якоті. На відміну від азіатських кокосів, сік бразильських плодів, володіє збалансованим смаком, унікальними корисними для людини властивостями і багатий на вітаміни і мінерали.