Завдяки речовинам і мікроелементам, що містяться, плоди айви. допомагають зупинити кровотечі, заповнюють дефіцит заліза, зміцнюють стінки судин та покращують кровообіг. Високий рівень антиоксидантів та вітамінів, виявлених в айві, корисний для підтримки здорової та молодої шкіри. May 3, 2019

Айву не можна застосовувати при плевритах та запорах. Також фрукт шкодить гортані та голосу, тому її не слідує є вчителям та співакам.

Листя, кора гілок айви, як відварів застосовуються при лікуванні цукрового діабету, гіпертонічної хвороби. Сучасна наукова медицина призначає айву у лікувальному харчуванні хворих на залізодефіцитну анемію, при гастритах з підвищеною кислотністю, простудних захворюваннях дихальних шляхів.

В айві багато антиоксидантів, які допомагають подолати стрес, перешкоджають процесам старіння, мають протипухлинну дію. Пектин і харчові волокна добре очищають організм від важких металів і шкідливих речовин, виводять зайвий холестерин, сприяють нормалізації травлення.