Зазвичай сидр п'ють з келихів для пива, хоча в деяких французьких провінціях використовують келихи для шампанського. Німці та англійці п'ють "яблучне пиво" з великих пивних келихів. Жителі Бретані – з керамічних піал. Іспанці – справжні цінителі напою – використовують сидр зі спеціальних склянок.
Оскільки продукт виготовляється з кислих сортів яблук, він має підвищену кислотність. Тому його не слід вживати людям, які мають захворювання шлунково-кишкового тракту, таких як виразка або гастрит.
Непогано поєднуються з цим напоєм хороші дорогі сири (моцарелла, брі, камамбер), до сухого вигляду також підійде нарізка з ковбаси. Не зайвими стануть шашлик та запечені овочі. Дехто вважає ідеальним десертом морозиво. Важливо пам'ятати, що сидр – напій, який не товаришує з іншими видами алкоголю.