Яблука – це один з небагатьох фруктів, які містять залізо в біологічній формі, що легко засвоюється. Вміст заліза в яблуках дорівнює 0,12 мг на 100 г.
По-друге, як показало дослідження, щоб заповнити добову потреба організму в залізі*, за день треба з'їсти мінімум 2 кілограми яблук! * Добова потреба в залізі для жінок становить близько 18–20 мг на добу, для чоловіків – 15–18 мг на добу.
Визначення кількості Fе (заліза) у різних сортах яблук, що вирощуються в Узбекистані, та його значення у здоров'ї людини / М….Бібліографічний опис:
№ | Сорти яблук | Fе (мг/кг) |
---|---|---|
1. | Семеренко (великі) | 100 |
2. | Семеренко (дрібні) | 93,8 |
3. | Іранські яблука | 85,9 |
4. | Кремсо (Бахмальські) | 81,9 |
•04 May 2015
У бананах досить високий відсоток заліза, калію, натрію та кальцію. На відміну від яблук – банани можуть збільшити рівень цукру в крові та небажані при діабеті.