Якщо не встигаєте з'їсти всі активовані горіхи, з них можна приготувати рослинне молоко або приготувати (горіхову пасту). Термін зберігання активованих горіхів – 2-3 дні у холодильнику (для сирих), 5-7 днів – для підсушених (у темному, сухому місці), 2 тижні – для обсмажених.
У шкаралупі при температурі від 0 до 3 °C горіх може зберігатися до чотирьох років при температурі від 4 до 15 °C близько року. Очищений горіх зберігається 3-4 місяці, оброблений сіллю чи цукром – удвічі менше. Варто пам'ятати, що краще зберігається висушений горіхніж сухий.
При замочуванні горіхи стають солодшими, соковитішими і ніжнішими. Термін зберігання замочених горіхів до 3 днів у холодильнику. Тому рекомендуємо вам замочувати малими порціями: рівно стільки, скільки зможете з'їсти.
Горіх не повинен віддавати вогкістю. Якщо є сторонні запах та смак, значить горіх зіпсувався і незабаром покриється пліснявою. 6. Якщо на шкаралупі чи ядрі є сліди плісняви, грибка чи паразитів, горіх точно не можна вживати у їжу.