Посоліть киплячу воду: приблизно 1 столова ложка на 3 літри води. Покладіть у неї розморожені кальмари. Ви побачите, як мантії молюсків стануть об'ємними і з них зійде червоно-біла плівка. Дочекайтеся, поки кипіння, що перервалося, відновиться, і засікіть 1,5-2,5 хвилини.Май 13, 2560 BE
Дивно, але кальмари дуже ніжні та зовсім не гумові! Тим не менш, у готовому салаті жодної різниці між такими кальмарами ні. В загальному, якщо ви не встежили і переварили своїх кальмарів, то вже варіть їх 40 хвилин: вони знову стануть м'якими та ніжними!
За допомогою кулінарних щипців по черзі опускайте кальмари на 5-10 секунд. Коли червона шкірка почне згортатися, виймайте тушки і перекладайте в миску з льодом. Дочекайтеся охолодження і приступайте до очищення: верхня плівка тепер легко відокремиться, а "вивернувши" тушку, ви зможете очистити і внутрішню частину.
Заморожені кальмари необхідно варити менше трьох хвилин чи більше півгодини. Після 30-хвилинної варіння їхнє м'ясо знову стане ніжним і м'яким, проте при цьому досить сильно втратить в обсязі та вазі.