Ігристе червоне напівсолодке вино Lambrusco – найпопулярніший вид знаменитого італійського напою, який пропонується при вмісті цукру 40-50 г на літр. Також напій відрізняє невисока міцність – у межах 6-9%.

Ламбруско виробляється за спрощеною технологією, яка носить назву метод Шарма, а шампанське – за складною та дорогою класичною шампанської технології. Смак. Залежить не тільки від сорту, але й дуже великою мірою – від місця виростання винограду та методу виробництва.

Якщо Ламбруско виготовлено з сорту винограду з такою самою назвою (в основному червоний сорт), то Просікко роблять із білого сорту винограду Глера. Саме це відмінність зіграло головну роль відмінності смаків. Виноград Ламбруско дає багато ягідних відтінків у смаку, які взагалі відсутні в Просікко.

Краще візьміть вузькі склянки з горлом, що звужується догори, для білого і рожевого вина, так як Ламбруско не такий газований напій і газики з нього дуже швидко підуть, а за ними ваші задоволення і захоплення. Так що, щоб їх затримати, необхідні келихи з шийкою горла.