У 100 г груздів міститься: білків 1,8 г, жирів – 0,8 г, вуглеводів – 1,1 г. Груздь містить багато вітамінів групи В, С та РР. З давніх часів грузді славилися на Русі та вважалися найкращими грибами через свої смакові якості. Це найвідоміші гриби на російській кухні.
Необхідний для підтримки імунітету на належному рівні, сприяє кращому функціонуванню щитовидної залози та нормалізує згортання крові. До речі, саме грузді є практично єдиним джерелом вітаміну D не тваринного походження. Фосфор також є у складі цих грибів.
Солоні грузді – Продукт, після вживання якого надовго залишається відчуття ситості. Гриби містять білки та засвоювані організмом вуглеводи. Калорій у них зовсім небагато, що дозволяє використовувати їх у програмах схуднення. Гриби знижують рівень цукру в крові, що робить їх корисними для хворих на діабет.