Страва Wigilia традиційно не включає м’яса, а скоріше такі страви: буряковий суп Barszcz з ушкою (равіолі), п’єрогі з квашеною капустою та грибами (pierogi z kapustą i grzybami). Wigilia також традиційно включає рибну страву: роллмопс, оселедець (śledzie) або смажену рибу.
Різдвяна вечеря “Wieczerza”: 12 страв у Польща
- Барщ: буряковий суп з ушкою (равіолі)
- Вареники: вареники з квашеною капустою та грибами.
- Ролмопс, оселедець, короп або смажена риба.
- Passztet wigilijny: Різдвяний пиріг.
- Хліб.
- Компот.
- відвареної картоплі.
- Червонокачанна капуста з сухофруктами.
Поляки вважають, що під час свят ніхто не повинен бути сам. Тож запрошують на вечерю друзів чи сусідів, у яких нікого немає. Традиційні різдвяні страви включають: Короп на Святвечір, короп по-єврейськи, оселедець, пиріг з маком .
Меню з 12 страв у Польщі Тому бажано їсти небагато протягом дня. Традиція походить від 12 апостолів Ісуса та 12 місяців року, які майже закінчуються на Святвечір. Крім риби, подають класичні страви, такі як барщ (буряковий суп) і пірогі (вареники з начинкою).
Різдвяна їжа в Польщі Ща з червоного буряка, квашена капуста з грибами, короп або маковий пиріг не повинно бути відсутнім. Кожну страву потрібно як мінімум спробувати. Під кожну тарілку кладуть оберемок сіна на згадку про місце народження Ісуса.
Вігілія є польська назва головної страви, яку їдять на Святвечір . Ця трапеза традиційно складається з 12 страв, хоча страви відрізняються залежно від регіону та родини. Важливо відкусити хоча б один шматок кожної страви, оскільки це приносить удачу на наступні 12 місяців.