Фунчозу виробляють з горохового та квасолевого крохмалю, іноді, задля здешевлення продукту, використовується кукурудзяний крохмаль. Крохмальну масу розкочують дуже тонким шаром і нарізують спеціальними пристроями. Отримана локшина має у поперечному розрізі коло, схоже на тонку вермішель.
Фунчоза – це локшина з крохмалю, яку називають ще скляною локшиною, оскільки при варінні вона стає напівпрозорою. Для виготовлення такої локшини використовують крохмаль бобових, маніока, картоплі, канни, рису, у сучасному виробництві застосовують більш дешевий кукурудзяний крохмаль.
Як визначити справжню фунчозу? Для приготування будь-якої страви з локшиною дуже важливо придбати натуральну фунчозу, тобто зроблений з крохмалю бобів мунг. Якщо при закипанні води локшина незабаром стає прозорою і не біліє, то це справжня фунчоза.
Якісна фунчоза має білий колір з ледь помітним сіруватим відтінком, але при цьому локшина обов'язково напівпрозора. Поверхня локшини гладка, і незалежно від товщини вона дуже крихка та ламка. Оскільки фунчоза виготовляється тільки з бобової води, у складі не повинно бути жодних інших інгредієнтів.