Зловживати кінзою, незважаючи на всі її корисні властивості, не можна, тому що це може викликати порушення сну, місячних циклів у жінок, ослаблення пам'яті та потенції.. За один прийом можна вживати не більше ніж 35 г зелені або 4 г насіння коріандру.

Покращує травлення, зміцнює кістки, зменшує набряки, виводить токсини з організму, знижує тиск, бореться з алергією, допомагає при хворобах очей… І, звичайно, надає цікавого смаку стравам. Кінза або коріандр – однорічна трав'яниста рослина роду Коріандр (Coriandrum) сімейства Парасолькові (Apiaceae).

Кінзу не можна вживати при виразці шлунка, гострому гастриті, цукровому діабеті, тромбофлебіті, гіпертонії та ішемічній хворобі. Також є обмеження для вагітних і жінок, що годують. Їм краще відмовитись від надмірного вживання рослини, а також косметичних засобів на основі коріандру.

Дубильні речовини у складі рослини виводять шлаки та токсини з організму. Крім того, рослина має сечогінну дію, що допомагає впоратися із зайвою набряклістю тканин. Кінзу можна назвати природним антидепресантом. Вона має заспокійливу та спазмолітичну дію.