При поверненні в нормальні температури, обидві олії набувають початкової структури. Якщо необхідно зберегти великі обсяги продукту, то найкраще, що можна зробити, — заморозити його. Заморожена рослинна олія густішає і набуває консистенції топленого сала.Tir 25, 1400 AP

Якщо у вас досить великі запаси рафінованого олії, то його можна заморозититаким чином продовживши термін зберігання на рік. Заморожувати продукт повторно не рекомендується, особливо масло нерафінований холодного віджиму, краще купуйте його в невеликих пляшках.

У морозильної камери вершкове масло може зберігатися без втрати смакових якостей близько 9 місяців, якщо температура у відсіку -12 °, а при -18 ° – до року. Ці прості поради допоможуть зберегти вершкове масло свіжим та смачним.

Вся справа в тому, що у відкриту пляшку надходить кисень, починаючи викликати хімічні реакції. А в холодильнику відбувається уповільнення окислювальних процесів, та масло довше залишається свіжим та зберігає свої корисні властивості.