У домашніх умовах для позбавлення від неприємного запаху м'ясо дикого кабана вимочують у слабкому 2-х процентному розчині оцту або лимонного соку протягом кількох годин, або для цих цілей використовують молочну сироватку, в якій м'ясо має перебувати протягом доби.
Найкраще використовувати м'ясо самок і молодих самців – воно такої обробки не потребує. Найціннішими частинами у кабана вважаються задні стегенця. Їх використовують для посолу, копчення та варення. З верхньої частини – корейки – виходять чудові котлети, особливо якщо до фаршу додати трохи жиру.
– Першим ділом м'ясо диких тварин необхідно вимочити у холодній воді, — почала ділитися своїми секретами Тетяна Богданова. – Потрібно це для того, щоб м'ясоЯк кажуть, дозріло і з нього стекла кров. Я зазвичай залишаю м'ясо у воді проти ночі. Але в будь-якому випадку години дві знадобиться.