Мирін (яп. 味醂, або ミリン) – дуже солодке рисове вино, що використовується в японській кулінарії. Додає солодкий смак соусам, маринадам та тушкованим стравам.. У минулому (XV-XVI століття) мирін був популярний як алкогольний напій для жінок, солодкий аналог саке.

Його додають у локшину, м'ясо, суші, роли, рибу і навіть солодке. Без нього також не можна приготувати такий відомий соус, як теріяки (якщо брати класичний рецепт). Мирін дуже часто використовують як маринад, особливо в паназіатській кухні.

Як використовувати Мирін використовують як окрему приправу, але частіше його додають у соуси для створення складних смакових композицій за його насолоду і незвичайний солодкуватий післясмак. Він добре доповнює рисові маринади для підготовки ебі креветок, «розширюючи» солодкуватий смак.

Мирін TAKEMURA Надає солодкий та ніжний смак соусам, маринадам та тушкованим стравам. Відмінні риси: вміст цукру 37%. Спосіб застосування: як заправку для салатів, страв із рису, бульйонів та локшини. Як маринад для м'яса та риби (продукти набувають соковитості та легкого приємного аромату).